HTML

Ez van itt

Tudománykritikusok vitája a tudomány védelmezőivel. Realizmus kontra relativizmus és konstruktivizmus, modern kontra posztmodern. Kiindulásnak olvasd el az első bejegyzést!

Háború harcosok nélkül

2007.08.12. 19:44 :: tomoceusz

Elgondolkodtató, hogy még a leghevesebb harcokban részt vevő "tudományharcosok" is - függetlenül attól, hogy melyik oldalon állnak - visszautasítják azt, hogy ők tudományháborút vívnának. Mások talán igen, de ők... ők aztán nem. Egyszer talán majd összegyűjtöm, az ide vonatkozó idézeteket. Addig is íme egy-egy mindkét oldalról:
"Sokal és én semmi esetre sem akarunk abban részt venni, amit egyes kommentátorok tudományháborúknak neveznek". - Jean Bricmont

"Semmi szükségünk egy olyan társas világra, amely az objektív valóság gerincét hivatott kettéroppantani, sem egy olyan objektív valóságra, amely a tömegeket kívánja elhallgattatni. Egyszerű az egész, habár a tudományháborúk idején hihetetlennek hangzik: mi nem állunk háborúban." - Bruno Latour

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudhab.blog.hu/api/trackback/id/tr1135462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása